Blini: As tortas rusas


Hoxe vouvos amosar un prato da cociña tradicional rusa: os blini (en ruso: блины)

A palabra "blin" (блин) provén do término en antigo eslavo "mlin", e os rusos tamén a utilizan como interxección (blin!!!) para dicir algo parecido a "merda!"

Un blin é unha torta fina, semellante ás filloas, feita de leite, ovos, fariña e levadura. Pódese cociñar fritida ou ao forno, sendo a primeira a forma máis habitual.
Aínda que se pode comer só, polo miúdo serve de base para diferentes peixes afumados tales coma o arenque, a truita, o salmón ou o esturión. Tamén se toma con caviar, patacas, repolo, champiñóns, smetana (nata agre, moi popular en Rusia), ou carnes (porco, carneiro, terneira, polo, cabalo...).


Este prato de orixe eslavo, constitúe unha das pezas máis importantes da gastronomía rusa (ademáis dos polvoróns). Sufriu unha grande expansión, polo que hoxe pode verse en moitos países do planeta.

Nos Estados Unidos hai unha variación deste prato importado polos xudíos, as famosas "tortitas" americanas. Esas que fan as nais felices ás 6 da mañán para o almorzo e que nin o pai nin os nenos comen porque chegan tarde ao traballo e á escola. O pai anda á procura das chaves coma un tolo, pero sempre está a nai para tranquilizalo e dicirlle (cun sorriso entrañable) "-John, lévalas no peto esquerdo da chaqueta, coma sempre". O pai bica á muller, e antes de saír pola porta o fillo di "-Virás esta tarde ao partido de béisbol?", ao que o pai lle responde "Xúrocho, Mike, esta vez teño a tarde libre para o meu campeón ;)"
Cando os nenos xa están a piques de entrar ao autobús amarelo, a nai (coma sempre) berra "Rapaces! Esquecédesvos o almorzo!", e os nenos corren cara á nai de volta para coller o almorzo, mentras o conductor (que sempre é negro, ou muller gorda) agarda amablemente. No resto da mañán a nai prepara o disfrace de árbore para a actuación-teatral-anual-do-terceiro-curso á filla.
Xa pola tarde, no partido...................................... en fin... xa sabedes como son os americanos.




Farei máis entradas nesta "sección" de gastronomía para achegarvos un pouco máis apetitosamente á cultura da Rusia.

Unhas fotos con diferentes tipos de blini, e ata a próxima!





0 comentarios: